Vragen?

Bode staat graag voor jullie klaar om alle vragen te beantwoorden. Mocht hij het antwoord toch niet weten, stuur gerust een mailtje naar riddermuis@riddermuisbivak.be of vul het formulier hieronder in.

Wat is inbegrepen in mijn ticket?

In je ticket is het volgende inbegrepen: Drie ridderactiviteiten, een overnachting in een comfortabele tent voor vier personen en een heerlijk ontbijt voor heel het gezin. 

Wat neem ik zelf mee?

Je hoeft niets zelf mee te nemen, alles is voorzien in de tenten zoals beddengoed en handdoeken. 

Is er een leeftijdbeperking?

Er is geen leeftijdsbeperking. Kinderen jonger dan 18 jaar moeten steeds begeleid worden door een volwassene.

Hoe vind ik mijn tent?

Op het terrein van Alden Biesen volg je de bordjes tot de Grote Ridder Muis Bivak. Daar meld je je aan bij de onthaaltent, hier zal je alle nodige informatie ontvangen.

Zijn alle tenten veilig?

Voor de veiligheid van alle bezoekers van Alden Biesen is er 24/7 een wachter aanwezig. Echter raden wij aan om geen waardevolle spullen mee te nemen. De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies of schade. 

Zijn huisdieren toegestaan?

Het is eigenlijk een geheim, maar Ridder Muis is heel erg bang van honden. Honden of andere huisdieren zijn dus niet toegestaan op de bivak.

Kan ik vroeger dan 13:00 uur in mijn tent?

De tenten worden dagelijks klaargemaakt voor nieuwe bezoekers, daarom vragen we om niet vroeger dan 13:00 uur te arriveren op de kampplaats. Je hebt wel toegang tot het kasteel van Alden Biesen en de omgeving. Je kan zelf al activiteiten inplannen voor de voormiddag.

Kan ik meerdere tenten tegelijk reserveren?

Je kan slechts één tent tegelijk reserveren op de ticket-pagina. Er zijn 15 tenten ter beschikking per nacht, indien je vragen hebt over de beschikbaarheid kan je mailen naar riddermuis@riddermuisbivak.be.

Wat bij slecht weer?

Geen nood, ook bij slecht weer kan de Grote Ridder Muis Bivak doorgaan. We hebben een binnenlocatie klaar om alle dagactiviteiten door te laten gaan. De tenten zijn waterdicht, dus iedereen kan gerust overnachten. Bij heel erg slechte weersomstandigheden, kan je verblijf geannuleerd worden. 

Kunnen we met meer dan vier personen komen?

Indien je met vijf personen komt kan je dit reserveren op de reserveringspagina, bij extra opties kies je voor een extra persoon. Je dient dan zelf een matras en slaapzak mee te nemen. Deze persoon kan aan alle activiteiten deelnemen en ontbijt wordt hiervoor voorzien.

Zijn er sanitaire voorzieningen?

We keren terug naar de Middeleeuwen, warme douches of een heerlijk bad zal je dus niet kunnen vinden op de Ridderbivak. Propere toiletten worden wel voorzien, net zoals voldoende mogelijkheden om je op te frissen of je handen te wassen.

Is de Ridder Muis Bivak geschikt voor mindervaliden?

Er zal een tent beschikbaar zijn waarin mindervaliden kunnen overnachten. Gelieve ons hiervan op de hoogte te brengen via een e-mail naar riddermuis@riddermuisbivak.be, zodat we dit kunnen opnemen in de reservering.

Zijn maaltijden inbegrepen?

Het ontbijt zit mee in de prijs en wordt ’s ochtend voor je tent geleverd. Wie wil, kan een eigen BBQ-pakket reserveren, dagelijks vers samengesteld en aan de tent geleverd in een koelbox. Prijs: 20 euro per volwassene en 15 euro per kind.


Wat als onze overnachting niet kan doorgaan omwille van COVID-19?

Indien de bivak niet kan doorgaan door corona, kan je verblijf door ons geannuleerd worden. Je verblijf kan dan worden verplaatst naar een latere datum, die valt binnen de daaropvolgende twaalf maanden. Of je kan ervoor kiezen om de volledige som terugbetaald te krijgen. 

Hoe wordt de veiligheid gegarandeerd voor alle kampeerders in verband met COVID-19?

De organisatie past alle maatregelen van de overheid toe. Tijdens de bivak wordt er gefocust op het eigen gezin gedurende alle activiteiten. We vragen ook aan alle bezoekers om hun gezond verstand te gebruiken door de maatregelen van de overheid te volgen.

Mag ik een eigen BBQ-pakket meenemen?

Het is niet toegelaten om een eigen BBQ-pakket mee te nemen. Indien u geen BBQ-pakket besteld verzoeken wij u vriendelijk om op een andere locatie iets te eten. Er zijn heel wat restaurants of picknick-plekken in de buurt.

Vanaf welke leeftijd moeten kinderen betalen?

Kinderen tot de leeftijd van 2,5 jaar kunnen kosteloos deelnemen aan de Ridder Muis Bivak op voorwaarde dat je voor hen zelf een matras of bedje voorziet.

Kan ik mijn reis annuleren omwille van Covid?

Uiteraard kan je steeds beslissen om je reis te annuleren. Op dit moment is er geen terugbetaling van (een deel van) de reissom voorzien. We volgen de situatie en de officiële richtlijnen op de voet. 

Contacteer ons met vragen of opmerkingen

De Grote Ridder Muis Bivak
Bij het kasteel van Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen


riddermuis@riddermuisbivak.be