Ridderbivak

Ridder Muis neemt alle kinderen mee naar de ridderbivak, waar ze een opleiding krijgen tot echte ridder.  Wie tot ridder wil geslagen worden zal over veel moed en durf moet beschikken! 

Planning

DAG 1
13u - 14uOntdek je tent
14u - 17uRidderactiviteiten
17u - 20uBBQ
20u Verhalen rond de pot van meneer heks

DAG 2 
8u - 10uHeerlijk ontbijt aan de tent
10uBaai, baai, zwaai, zwaai
10u30Een dag in Alden Biesen

Ridder Muis speurtocht

Doe mee met de Ridder Muis speurtocht. Een interactieve wandeling geschikt voor het hele gezin, en dus ook voor de allerkleinsten. 

Ridderschool

Ridder Ridder neemt je mee op een wonderlijk avontuur waarin jullie samen ontdekken wat het is om een echte Ridder te zijn. Met je eigen zwaard en schild trek je erop uit, leer een echte riddergroet en race met je stokpaard over het hindernissenparcours. 

Zwaarden en schilden

Om ridder te worden heb je natuurlijk je eigen schild en zwaard nodig. Met sjablonen, verf en een beetje fantasie worden hier de knapste wapenschilden gemaakt. Ieder kind krijgt de kans om een houten zwaard of schild te versieren.

Ontdek het kasteel

Na een heerlijke nacht in een van de tenten kan je het kasteel van Alden Biesen en de omgeving gaan ontdekken. Eerst nog lekker ontbijten en dan staan jullie klaar voor een nieuwe dag vol ridderlijke avonturen. Plan je eigen dag in op maat van je gezin.

Bekijk de overnachting