Activiteiten Alden Biesen

Naast De Grote Ridder Muis Bivak zijn er nog tal van andere activiteiten te beleven op het domein van Alden Biesen. Hieronder vind je alvast een overzicht van de mogelijkheden die Alden Biesen en haar prachtige omgeving nog te bieden hebben. Reserveer tijdig je eigen extra activiteiten en geniet van een nooit te vergeten weekend, samen met jouw gezin. 

Avondbeleving Bilzen Mysteries Het Verhaal

Een mysterieus kasteel. 800 jaar geschiedenis en geheimen. De avond valt, Alden Biesen komt tot leven. Zet je tablet aan en stap mee in het verhaal! Ontmoet de ridders op hun kruistocht, aanhoor de donderpreek van Paus Honorius III en laat je betoveren door dansende nimfen. Maar opgepast voor de draak! Alden Biesen brandt en herrijst als een feniks uit zijn as. Klaar voor een betoverende tijdreis? De Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, verwacht je…

Openingsuren: dagelijks geopend vanaf zonsondergang.

Vertrek: Coxzaal, tegenover restaurant ’t Gasthuis.

Prijs:

  • Volwassenen €15*
  • Kinderen €12*
  • Kinderen onder de 6 jaar gratis (zonder tablet). Zij krijgen wel een splitter en koptelefoon zodat ze mee kunnen kijken op de tablet van een ouder (mits beschikbaarheid).

* Aan de kassa betaal je een supplement van €3 per persoon dus reserveren is aangeraden.

Reserveer

Speurtocht Bilzen Mysteries Het Complot

In deze interactieve speurtocht verken je op een speelse en spannende manier het historische domein van Alden Biesen. Word jij de rechterhand van commissaris Angel (Joke Devynck)?

Laat de speurder in je los en zie wat anderen niet zien! Ontdek  ‘Het Complot’, de fascinerende speurtocht voor jong en oud.

Openingsuren: dagelijks geopend. Vertrek kan in de voor- of namiddag.  

Vertrek: Toeristisch Onthaal Alden Biesen

Prijs:

  • Volwassenen €9
  • Kinderen €7,50
  • Kinderen onder de 6 jaar gratis (zonder tablet). Zij krijgen wel een splitter en koptelefoon zodat ze mee kunnen kijken op de tablet van een ouder (mits beschikbaarheid).

Het spel spelen zonder reservatie kan ook, mits beschikbaarheid. 

Reserveer

Familie expo: Grimm achterna

Bezoek de betoverende expo over de sprookjes van Grimm die tweehonderd jaar geleden voor het eerst in het Nederlands werden vertaald. Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester, Hans en Grietje, de gelaarsde kat en vele andere beroemde sprookjesfiguren kennen voor jou geen geheimen meer. Bewonder originele afbeeldingen en eerste uitgaves, maar maak ook kennis met minder gekende verhalen die er tot leven komen. Na tweehonderd jaar kunnen ze nog altijd jong en oud bekoren.

Online reservaties zijn vereist voor het hele gezin.

Van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur.

Prijs: 5 euro (gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar)

Reserveer tickets

Streekproductenpicknick

Geniet van al het Bilzers moois tijdens een smakelijke picknick. Er zijn verschillende picknickplaatsen in en rondom Alden Biesen. Ideaal om te combineren met een fietstocht of een rondrit op een groen wagentje.

Afhaalpunt: Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen

Prijs: vanaf €16,50 per persoon

Reservaties verplicht minimum 5 dagen op voorhand via de webshop.

Ontdek het aanbod

Fietsverhuur

Bilzen sluit naadloos aan op het fietsroutenetwerk van Toerisme Limburg. Als je geen eigen fiets kan meebrengen, verhuurt Toerisme Bilzen ze aan jou: gewone of elektrische fietsen, tandems, kinderfietsen alsook kinderzitjes en fietstassen.

Je kan bij Toerisme Bilzen ook terecht voor uitleg over het fietsroutenetwerk en verschillende fietskaarten.

Afhaalpunt: Toeristisch onthaal Alden Biesen-Bilzen

Reserveer een fiets

Groene wagentjes

Een elektrisch ‘groen’ golfwagentje is niet alleen supercomfortabel, maar ook gewoon erg leuk!

Met de wagentjes, met plaats voor 4 personen, leg je tot 45 km af. Waarheen? Kies een traject van 1, 2 of 4 uur. Vanuit Alden Biesen vertrekken er tal van uitgestippelde routes. Je krijgt een routeboekje mee.

Vertrekpunt: Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen

Prijs per wagentje

  • 1 uur: 30 euro
  • 2 uur: 60 euro
  • 3 à 4 uur: 90 euro
  • Supplement begeleider of toeristische gids op aanvraag.

Goed om weten: maximum 4 personen (incl. kinderen) per wagentje zijn verzekerd. Daarom is een extra kind op het wagentje niet mogelijk.

Meer info en algemene voorwaarden wagentjes via www.visitbilzen.be/groene-wagentjes

De wagentjes zijn erg populair. Reserveren is daarom aangeraden. Ter plaatse een wagentje huren is mogelijk, mits beschikbaarheid. 

Reserveer een wagentje

Toeristisch infokantoor

Spring zeker eens binnen bij het Toeristisch infokantoor Alden Biesen-Bilzen voor meer informatie over de omgeving, wandelen, streekproducten, attracties, speeltuinen en zwembaden in de buurt.

Bij vragen kan je contact opnemen via:

toerisme@bilzen.be

Tel 089 399 610

Meer informatie

Wat ouders ervan vinden...